Gratis levering på kjøp over 1.000 kr i hele Norge | Fri retur på ordinære varer

-

Anecdote

Det nederlandske merket Anecdote ble opprettet i 2008 og designer klær til den moderne kvinne. Senere har også underlinjen Anecdotekids hvor de som navnet tilsier designer klær til barn. Hun ble inspirert av at hun så et behov for et merke som kunne tilby autentisk deilig mykt strikketøy i god kvalitet. Anecdote design skapes og planlegges i all hovedsak i et gammelt galleri blant amsterdams kanaler hvor teamet jobber frem kolleksjonene.

Jetteke Vand der Wyck van Beuningen er grunnleggeren av det nederlandske merket som også er designer og entreprenør. Deres eneste fysiske butikk er deres flagshipstore i Amsterdam og det er derfor godt at man som nordmann også finner merket her hos oss i Me and the Met. Målsettingen deres går ut på å også bli stort internasjonalt. Men med fokus på å tilby kvalitetsplagg som kan bli de favorittene i klesskapet man setter pris på hele livet heller enn å kaste seg på “fast fashion” trenden som designeren selv tar avstand fra.

Jetteke startet opp Anecdote fordi hun følte et behov for et autentisk tidløst merke som løfter fokuset vekk fra fast fashion industrien som vi ser i dagens samfunn. Kolleksjonene er alltid inspirert av Jetteke’s personlige erfaringer og historier. Disse historiene er å se gjennom merket i blant annet spenstige farger, spesiell tekstur og mer. 

En av de tingene som gjør at dette klesmerke skiller seg ut i mengden er deres evne til å designe garderobe must-haves slik som enkle men kule gensere, bluser, kjoler og mye mer. Disse plaggene er uavhengige av trender som kommer og går og dermed investeringer i egen garderobe. 

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Inspirasjon

Alle plaggene er inspirert av designerens eget liv og historier. Fragmenter fra disse historiene fungerer som en rød tråd gjennom merket og inspirerer de forskjellige kolleksjonene. Gjennom fargevalgene deres kan man også observere ytterligere inspirasjoner da disse ofte er gjennomgående i kolleksjonene. Mye av disse historiene kommer fra hennes kjærlighet til naturen, lidenskap for reising og å oppleve nye kulturer, lokale tradisjoner. Utover dette er en viktig verdi å verne om familielivet, tradisjoner og venner. Uansett hva kilden måtte være er inspirasjonen alltid uttrykt i designet og det skjer i forskjellige former. 

Selv uttaler Jetteke at Anecdote ikke er “high-fashion stuff” men gode basisplagg av strikk og deilige plagg i fine farger. Det skal være den type klær hun selv og venner vil gå med i hverdagen, ikke noe mer og ikke noe mindre. 

Produksjon

Når det kommer til produksjonen av plaggene er designeren svært opptatt av å bruke gode materialer av høy kvalitet som skal både være behagelig å gå med og også ha en lang holdbarhet. Som deres viktigste materialer nevner de bomull, ull, viskose, lær, alpakka og mohair. Som anbefaling til vask og pleie av klærne deres har de å behandle klærne med kjærlighet og unngå å slite ut klærne ved å vaske de for mye eller på for varm temperatur.

Under produksjonen av nytt design stiller de seg alltid spørsmålet: kommer du til å elske og bruke dette plagget i mange år fremover? Og visjonen deres er å designe plagg som varer et liv ut både i kvalitet og i design.

Bærekraft

Bæredyktighet er en fanesak hos Anecdote og for å sikre dette har de to hovedfokus. For det første har de derfor høyt fokus på å designe tidløse klær i god kvalitet som man derfor vil kunne beholde i en livstid. Utover dette er de også opptatt av å minimere miljøskadene ved selve produksjonen og transporten.

De jobber hovedsakelig med sine utvalgte europeiske leverandører og produsenter. Produksjonen skjer hovedsakelig i små atelierer i Portugal, Spania og Italia hvor forholdene er lagt til rette for bærekraftighet. Materialene de bruker er som hovedregel lokalt produsert og de fokuserer på å redusere unødvendig transport. Videre har de et ønske om å øke transparens i sin produksjon.

Bukser, strikk og mye mer 

I deres kolleksjoner kan du finne alle mulige slags forskjellige klesplagg da de har alt fra strikkeklær til bluser til kjoler, sneakers og bukser. Som nevnt er must have basisplagg en av deres spesialiteter, men dette er ikke det eneste de kan imponere med. De har nemlig diverse kule mønstre og farger som setter et spesielt preg på designet. Om det er et kult fargerikt sett eller en maxi kjole til sommerens mange fester vil du kunne finne det hos anecdote.

Et av plaggene de virkelig får til er bukser. Hos Anecdote finner du alt fra stramme jeans, til løsere og mer avslappede bukser. Men uansett hvilken type du er ute etter vil du her finne en som sitter som den skal, og nettopp dette er noe enhver kvinne setter stor pris på. Du kan finne bukser i et like bredt spekter av materialer som de har av overdeler. Merino ull, mohair, ull og angora er noen av de forskjellige stoffene samt at de også har all verdens av farger tilgjengelig og vi kan nesten garantere at du vil finne at de sitter godt og gir en fin figur.

SS19

Den nyeste kolleksjonen deres er preget av delikate og nøytrale farger som beige og hvitt men også mer spenstige i form av litt dus rød, grønt, lilla og turkis. Mønstre som går igjen er striper og blomster, men mange plagg er også ensfargede og mer tidløse i designet. Vi absolutt elsker denne kolleksjonen og kan ikke vente med å kle oss opp i dette gjennom sommeren. 

Anecdote hos Me and the Met

Utenom deres Flaggskipbutikk i Amsterdam selger produkter til 15 forskjellige land rundt om i verden gjennom wholesale og via nettet. Når det kommer til størrelser skriver de selv at de bruker standard målinger og målt gjennomsnittlige kroppsmålinger for størrelser. Vi har samlet et lite utvalg av våre favoritter fra Anecdote og håper du kan finne noe som faller i smak. Sjekk ut utvalget vårt her!