Birgitte Herskind

Det relativt unge merket Birgitte Herskind har oppnådd mye suksess på sine år i bransjen. Ved å kreativt balansere klassisk med kult klarer har designet blitt en sikker vinner. Det danske merket har som mange andre danske designerhus oppnådd stor suksess i Norge også. Men det er ikke bare i Norden merket har blitt populært, også land som USA, Spania, Tyskland og flere andre land har lagt sitt elsk på merket. MErket ble opprettet i 2013 og styres i dag fra et kreativt studio i hjertet av københavn.

Designeren Birgitte Herskind har alltid hatt en lidenskap for mote og flyttet allerede som 16-åring til København for å forfølge drømmen sin. I dag er både Birgittes tre døtre samt ektemannen hennes involvert i familiebedriften på forskjellige måter.

Her hos oss i Me and the Met har vi et lite men godt utvalg av merket. Vi elsker de behagelige cardiganene som er perfekte til hverdagen og kan brukes sommer så godt som vinter her i Norge. Utover dette har vi også fått inn tre nydelige sommerkjoler, en kul t-skjorte og et belte fra den nye sesongen. De nydelige maxi-kjolene som blant annet er i silke er perfekte til sommeren enten om det er en dag i parken eller en sommerfest du skal på vil du helt klart imponere i en av disse.

Herskind har basen sin i København og beskriver også byen som hennes inspirasjonskilde for hennes detaljerte og fargerike design. Hun lever ut drømmen sin ved å designe høy kvalitet i materialer med hennes helt unike evne til å balansere klassisk med kul. Hun har en sterk lidenskap for italienske materialer og høy kvalitet og leveringstid og derfor produserer hun mesteparten av designet sitt i europa.

Vise som Rutenett Liste

2 Produkter

per side
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste

2 Produkter

per side
Angi synkende retning

Om Designeren 

Herskind skaper selv de populære mønstrene fra bunnen av. Hun er selvlært og flyttet fra hjembyen sin som 16 åring for å dykke inn i motebransjen. Dersom du ønsker å høre mer om Birgitte Herskind og hennes reise kan du finne en podcast på Magasin sine nettsider som en del av deres serie “Magasin - We Love”. 

Designeren har tatt en ledende rolle i kampen mot unge jenter sitt selvbilde. De har nå et samarbeid med “Headspace” som er et rådgivningstilbud til unge i Danmark. Utover dette har hun også designet t-skjorten med printet ‘Stop Self Shaming” hvor overskuddet gikk direkte til Headspace sin innsats for jenter med lav selvtillit.

Kvalitet og design 

Et viktig prinsipp merket har er å å bruke gode materialer av høy kvalitet som dermed gir en lang holdbarhet. Klærne kan beskrives som å være i absolutt høy klasse og dette klarer de gjennom å alltid prioritere høy kvalitet. Designet til Herskind er klassisk skandinavisk og derav minimalistisk preget. Med bruk av godt moderne håndverk og kledelige passformer bruker de fine klassiske silhuetter. I tillegg bruker de også mye fine farger og mønstre som bidrar til å sprite opp produktene.

Kjoler til alle anledninger 

Noe av det som har gjort designeren spesielt populær er de fine kjolene deres, og vi er derfor over oss av begeistring for å ha fått tak i tre av disse fra årets sommerkolleksjon. De har kjoler i alle slags former, fasonger, farger og lengder. Print, mønstre og farger er noen av merkets kompetanser som de har blitt kjent for.

Denne sesongen har vi valgt ut noen favorittkjoler som består av lilla og kremfargede silke nyanser. Kjolene sprites opp av kule snitt og detaljer som gjør at de skiller seg ut i mengden på samme måte som de likevel er tidløse og kan brukes i sesong etter sesong.

Produksjon

Et viktig poeng for Birgitte Herskind er å utelukkende bruke materialer av høyeste kvalitet. Noen av tiltakene de gjør for å sikre god produksjon er å produsere i Europa, slik at de selv har kontroll over hva det er som faktisk skjer. På denne måten har de også mulighet til å garantere korte leveringstider, lavere transportkostnader og lavere utslipp av forurensende gasser. Noe av grunnen til dette er også designerens ønske om å bruke italienske varer i produksjonen, da hun selv har lagt sitt elsk på disse materialene.

Noe for enhver

Hos Birgitte Herskind kan du finne klær til enhver anledning. Merket designer alt fra kjoler, bukser, topper, blazere og mye mer til hverdagen. Utover disse typiske basisplaggene har de også produkter som åpner muligheter for å styles opp og ned. Ved å tilsette alt fra belter, hatter, silkesjal eller en lærjakke som gjør at basisplaggene kan brukes til alt fra hverdag til fest.

De fargerike cardiganene er perfekte til å slenge på seg når solen går ned en sommerkveld, samtidig som de også kan brukes utover høsten og vinteren. Vi har denne klassikeren i rustrød og lyselilla, begge som er perfekte både til sommeren og høsten.

Badetøys comeback

Det største året for merket så langt er nok 2018 da de hadde et etterlengtet comeback til motebransjen. Comebacket deres kom nemlig i form av at de lanserte sin nye kolleksjon med badetøy. Lanseringen av kolleksjonen ble særdeles oppsiktsvekkende med et spennende Las Vegas tema på moteshowet deres i København. Flere av plaggene fra badetøyskolleksjonen ble must-haves i etterkant, for ikke å glemme hoved kolleksjonen som nesten hver sesong består av diverse must-haves.

Shop Birgitte Herskind her hos Me and the Met

Birgitte Herskind har utover sin danske suksess spredd seg internasjonalt og har tatt land som Nederland, Tyskland, Spania, Canada, USA og Norge med storm. Deres stilfulle skandinaviske design har ikke overraskende tatt av i Norge. Dersom man skulle ønske mer kan man også finne dette andre steder både online og i butikker rundt om i skandinavia. Sjekk ut det kule utvalget vårt her hos Me and the Met og bestill direkte hjem til deg!

Copyright © Me & the met. All rights reserved.