Day Birger et Mikkelsen

Det danske merket DAY Birger et Mikkelsen ble grunnlagt av designerne med samme navn, Malene Birger og Keld Mikkelsen i 1997. Noe som beskriver merket og klærne bra er Mikkelsens egne som en blanding mellom en sofistikert jetsetter og en fri ånd i moderne gypsy. Mikkelsen har funnet inspirasjon i egne reiser, noe som forklarer det bohemske elementet man ofte finner i produktene. Merket har alt fra tidløse enkle plagg til unike plagg som virkelig skiller seg ut i mengden, og dekker derfor en rekke behov. 

Merket har i tråd med annet skandinavisk design et stort fokus på tidløshet og høy kvalitet, og prøver å skape et merke som passer til den klassiske kvinnen. De lager luksuriøse og tidløse klær og gjør dermed at man som forbruker kan investere i plaggene med god samvittighet, da de vil holde i lang tid fremover både med tanke på trend og holdbarhet.  

Keld Mikkelsen som grunnla merket fant som nevnt mye inspirasjon i sine utenlandsreiser. Spesielt var det i Hong Kong og India han lot seg inspirere av deres eksepsjonelle håndarbeid og øye for detaljer. Han tok med seg mønstre, print og farger fra Asia til Danmark og satte sitt skandinaviske preg på det. Mikkelsens samboer Marianne Brandi jobber idag som kreativ direktør for merket og grunnla i 2005 DAY Home. De to har vært et par i over 25 år og bor i dag ved comosjøen, som også er grunnen til at merkets designavdeling nå ligger i Lugano.

Merket består av tre forskjellige linjer;  DAY mainline, 2ND DAY og DAY HOME. 2ND DAY består av mer røffe kolleksjoner enn hovedlinjen (DAY main line), mens DAY HOME tilbyr interiørartikler. De har idag butikker i de nordiske landene samt Tyskland, New Zealand, Australia og Storbritannia.

Vise som Rutenett Liste

12 Produkter

per side
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste

12 Produkter

per side
Angi synkende retning

Skandinavia møter østen med Mikkelsen 

Merket har som nevnt det typiske minimalistiske preget som man ofte finner i skandinavisk design, men klarer på en vellykket måte å blande inn et mer bohemsk etnisk uttrykk. Med å inkludere ville mønstre og et bredt fargespekter blir klærne til DAY aldri kjedelige. I designet deres finner man et møte mellom østen og vesten, men alltid preget av og tilpasset skandinavisk stil. Denne stilen kommer fra Mikkelsens reiser hvor han har hentet mye av inspirasjonen til sitt design. Det etniske preget gjør at merket er alt annet enn kjedelig, mens de minimalistiske elementene gjør det til det perfekte merket for den skandinaviske kvinnen.

Kjolene som kan brukes til alt

De ønsker å kunne tilby klær som er tilpasningsdyktige og dermed kan møte alle behovene den moderne kvinne har. Dette kommer spesielt til liv i deres store utvalg av kjoler. Disse har ofte sterke bohemske uttrykk i duse farger. Kjolene er alt fra hverdagskjoler til maxikjoler passende til mer formelle eller festlige anledninger. Også hverdagskjolene kan pyntes opp og brukes til fest. Som resten av kolleksjonene deres er også kjolene i gode materialer og har dermed en lang holdbarhet. Denne sesongen er kjolenes gjennomgående tema og mønster blomster.

Garderobe klassikerne  

Det er ikke bare kjolene som har gjort merket så populært som det er i dag. DAY universet bringer med seg alt du trenger til hverdagen i en minimalistisk og vintage aktig look. Blandt annet tilbyr de klassiske dressbukser i forskjellig passformer og farger. Dette gjelder også blazere og andre standard hverdagsplagg som man alltid kan trenge til garderoben. De tilbyr også diverse deilig strikketøy i høy kvalitet. Det etniske uttrykket kommer spesielt til uttrykk i merkets kjoler, topper og bluser, som ofte er i lette materialer og med bohemske mønstre. Men i utvalget deres kan man også finne dette uttrykket på bukser og andre plagg, sjekk ut den mønstrete grønne silke buksen vi har her hos oss!

Ytterklær og tilbehør

DAY har også et bra utvalg ytterklær og tilbehør. På jakkefronten tilbyr de alt fra lette mønstrete sommerjakker til varmere kåper med rene linjer. Uansett hva det er man er ute etter vil man hos DAY gjenkjenne deres gode øye for detaljer. De siste sesongene har de kommet med forskjellige typer av den lette dunjakken som har vært utrolig populære. Disse har forskjellig design hvor noen er enkle i duse farger, mens andre er mer spenstige med for eksempel blomstermønster. 

Men det som kanskje har fått mest oppmerksomhet de siste årene er tilbehøret deres. Spesielt de enkle tote bag veskene ved navnet Gweneth bag har blitt utrolig populære de siste årene. Disse er praktiske og rommer mye som gjør at de kan fungere som alt fra jobbveske, til treningsbag til weekend bag. Vesken finnes i alle mulige farger og mønstre og er ofte i tråd med sesongens trender. De har også annet tilbehør som passer til Gweneth bagene og i også følger trendene. Tilbehøret er å finne i de samme fargene og mønstrene i forskjellige typer størrelser, toalettmapper og mindre clutcher slik at man kan ha matchende sett. Til og med større bager og kofferter er å finne i denne samme stilen.

DAY Birger et Mikkelsen i Norge 

DAY har blitt mer og mer å se i det norske motebildet og spesielt er det de kjente weekend bagene som har tatt av på populæriteetsskalaen. Men også annet tilbehør i samme stil samt klær til ute- og innebruk har falt i smak blant norske kvinner. 

Hovedkontoret deres ligger i Danmark, men de har også en avdeling i London. Men klærne kan kjøper i hele 25 forskjellige land og i mer enn tusen salgssteder.

Utover det utvalget du finner her på me and the met kan man finne merket i deres egne butikker i Oslo og Sandvika, samt i enkelte andre forretninger rundt om i landet. Deres norske Flagship Store ligger i Hegdehaugsveien i Oslo. Ta en kikk og finn dine favoritter fra merket!

Copyright © Me & the met. All rights reserved.