Kategorier

Day Birger et Mikkelsen

Day Birger et Mikkelsen

Det danske merket DAY Birger et Mikkelsen ble grunnlagt av designerne med samme navn, Malene Birger og Keld Mikkelsen i 1997. Noe som beskriver merket og klærne bra er Mikkelsens egne som en blanding mellom en sofistikert jetsetter og en fri ånd i moderne gypsy. Mikkelsen har funnet inspirasjon i egne reiser, noe som forklarer det bohemske elementet man ofte finner i produktene. Merket har alt fra tidløse enkle plagg til unike plagg som virkelig skiller seg ut i mengden, og dekker derfor en rekke behov. 

Merket har i tråd med annet skandinavisk design et stort fokus på tidløshet og høy kvalitet, og prøver å skape et merke som passer til den klassiske kvinnen. De lager luksuriøse og tidløse klær og gjør dermed at man som forbruker kan investere i plaggene med god samvittighet, da de vil holde i lang tid fremover både med tanke på trend og holdbarhet.  

Keld Mikkelsen som grunnla merket fant som nevnt mye inspirasjon i sine utenlandsreiser. Spesielt var det i Hong Kong og India han lot seg inspirere av deres eksepsjonelle håndarbeid og øye for detaljer. Han tok med seg mønstre, print og farger fra Asia til Danmark og satte sitt skandinaviske preg på det. Mikkelsens samboer Marianne Brandi jobber idag som kreativ direktør for merket og grunnla i 2005 DAY Home. De to har vært et par i over 25 år og bor i dag ved comosjøen, som også er grunnen til at merkets designavdeling nå ligger i Lugano.

Merket består av tre forskjellige linjer;  DAY mainline, 2ND DAY og DAY HOME. 2ND DAY består av mer røffe kolleksjoner enn hovedlinjen (DAY main line), mens DAY HOME tilbyr interiørartikler. De har idag butikker i de nordiske landene samt Tyskland, New Zealand, Australia og Storbritannia.

Vise som Rutenett Liste

11 Produkter

Angi synkende retning
per side
Copyright © Me & the met. All rights reserved.