Filippa K

Filippa K er synonymt med stilrent, enkelt og kvalitetssikkert design. Disse tre ordene er nok de som best beskriver filosofien bak det svenske klesmerket. Filippa K står for enkelt og rent design som holder sesong etter sesong og som aldri går av moten og merket er nok også det skandinaviske klesmerket som best oppsummerer hva nordisk design er. Uansett kultur og opprinnelse kjenner andre folk verden over til kvaliteten og håndverket bak det skandinaviske designet. Karakteristikken av det skandinaviske uttrykket er minimalistisk design og materialer i høy kvalitet, to elementer som begge reflekteres i kolleksjonene til Filippa K. Ideen om et stilrent design gjør plaggene tidløse, og enten det er kjoler, bukser, jakker eller tilbehør så kan det kombineres med stiler fra nyere eller eldre kolleksjoner.

Filippa K ble etablert i 1993 av Filippa Knutson og Patrik Kihlborg. Prosjektet som startet ved et svensk kjøkkenbord med enkle tegninger og hjemmesydde design til eget behov, er i dag blitt en verdensomspennende suksess med butikker i mer enn 30 forskjellige markeder verden over. Utgangspunktet for Filippa K har vært å skape kolleksjoner med basisplagg og dermed kan man ved å kjøpe enkelte plagg bygge opp en garderobe som har de essensielle plaggene til hverdags og fest. For Filippa K er ambisjonen å skape fasjonable plagg som aldri går av moten og samtidig er komfortable å ha på. Denne ambisjonen har det svenske klesmerket lykkes med og leverer tidløse designs i god kvalitet til den skandinaviske og internasjonale motescene 25 år etter at merket ble grunnlagt.

Hos Me & the Met er vi spesielt glade for det unike utvalget av klassisk og feminint jobbantrekk som tilbys til den moderne kvinnen. Her finner man både en klassisk dress, dressbukser, blyantskjørt og klassiske kjoler med god passform og det velkledde og sofistikerte antrekket er dermed sikret.

Kjøp Filippa K her hos Me & the Met!

Vise som Rutenett Liste

Elementer 1-12 av 27

Side
per side
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste

Elementer 1-12 av 27

Side
per side
Angi synkende retning

Tidløst design og kvalitet

Selv om Filippa K har vært på markedet i mange år, sikrer det stilrene designet de tidløse og klassiske plaggene et trofast motepublikum som vender tilbake sesong etter sesong. Designet tiltrekker seg kunder i alle aldre hos begge kjønn for basisplagg i god kvalitet er essensielle i enhver garderobe. Det er likevel ikke bare de klassiske designene, men også den gode kvaliteten i hvert enkelt plagg som gjær Filippa K til et av de mer populære motehusene i dag. På tross av et stilrent uttrykk, eksperimenterer Filippa K med brede fargepalletter, ny passformer og detaljer, samtidig får plaggene gjerne en klassisk twist eller tones ned slik at de passer til Filippa K’s visjon om enkelt og stilfullt design. Kolleksjonene leker med forskjellige typer materialer som silke, skinn og kasjmir, som kombineres for å skape kontraster eller nye sammensetninger og for å fremheve detaljer.

Gjennom mange år med suksess er Filippa K blitt til et av Sveriges største og mest suksessrike motehus. Allerede i 1997 var klesmerkets popularitet et faktum, da de ble kåret til ”Årets Designer” i Stockholm og vant Guldknappen, som er Sveriges mest anerkjente designer pris. I 2010 vant Filippa K Guldknappens ”Reader Award”.

Filippa K er tatt inn i varmen, og garderoben, til den kule, tidløse og skandinaviske minimalisten som er opptatt av god stil og kvalitet. Med kolleksjoner for både menn og kvinner produserer klesmerket de viktigste plaggene for å skape en god og gjennomført garderobe. Det vil si, plagg som er lette å kombinere, er tidløse og laget av materialer i god kvalitet som holder år etter år. Dette er klesmerkets kjerneverdier i dag.

Filippa K og bæredyktighet

Gjennom de seneste årene har Filippa K vendt blikket mot bærekraftig design og jobber mot et mål om at hele deres kolleksjon skal være 100% bæredyktig innen 2030. Forskjellige konsepter og strategier er satt i gang for å nå dette måler, med særlig fokus på gjenbruk av materialer, miljøet, medarbeidere og kunder.

I 2015 lanserte Filippa K konseptet ”Front Runners of long lasting simplicity”, et konsept som i dag leder klesmerket i deres arbeid om å nå målet om å produsere utelukkende bærekraftige kolleksjoner. Front Runners kolleksjonene er produsert av 100% gjenvunnet og naturlige materialer, dessuten er det fokus på at produksjonsprosessen av klærne skal påføre så lite skade på miljøet som mulig. For eksempel, sorteres alt materiale som kan brukes på nytt etter farge, før det på brukes til å lage nytt tøy, på denne måten slipper Filippa K og farge klærne på ny. Resultatet er at de slipper ut 96% mindre CO2, bruker 89% mindre vann og 76% mindre energi enn normalt ved farging av stoff.

Andre konsepter som Filippa K har iverksatt for å være et bærekraftig motehus er blant annet deres ”Lease og Collect” konsepter. Lease-konseptet gjær det mulig for kunder å leie klær i opp til fire dager til 20% av prisen, i stedet for å kjøpe dem i butikkene. Collect-konseptet gjær det mulig for kundene levere inn brukt Filippa K klær til butikken for å bli gjenbrukt, og dermed få 15% rabatkupong til neste gang man handler i en Filippa K butikk. I tillegg sikrer Filippa K gode medarbeidervilkår gjennom medlemskapet deres i Fair Wear Foundation.

Soft Sport Collection

I starten av 2017 lanserte Filippa K en underkolleksjon kalt Soft Sport, som en utvidelse av det allerede eksisterende og suksessfulle Filippa K universet. Konseptet består av en kolleksjon for kvinner og en for menn, med både klær og tilbehør. Kvinnekolleksjonene er delt inn i tre kategorier; en med treningstøy, som sports-bh og treningstights, en med mer avslappet tøy, som løse kjoler og joggebukser, og en med badetøy. Med Soft Sport ønsket Filippa K å forbedre sportstøy innen moteindustrien og fokuserer på produkter av høy kvalitet. Soft Sport tilbyr luksuriøse, funksjonelle og feminine klesplagg som egner seg perfekt til trening med lavere intensitet, som yoga, pilates og dans. Dessuten er det de perfekte plaggene til å reise i. Kolleksjonene består av myke materialer som fin bomull, tynn modal og kasjmir, mens fargene er nedtonede, pastell- og jordfarger som dus rosa, grå, brun, beige, bordeaux og sort. På samme måte som det er kjennetegner Filippa K, er Soft Sport kolleksjonene i enkelt og stilrent design som reflekterer en avslappet stil til både sport og en aktiv hverdag med pent og komfortabelt tøy. Soft Sport klærne kan gjerne kombineres med hoved kolleksjonene fra Filippa K hvis du ønsker et mer nedtonet, men fortsatt pent hverdagsantrekk.

Med Soft Sport som den siste tilføyelsen til det skandinaviske motehuset, er Filippa K et klesmerket som tilbyr den moderne kvinnen, klassiske og stilrene klær til alle hverdagens situasjoner. 

Copyright © Me & the met. All rights reserved.