IRO

Etter grunnleggelsen i 2005 har IRO gjennom å blande parisisk stil med røff NY inspirerte elementer tatt verden med storm. De franske grunnleggerne Arik og Laurent Bitton har begge en lidenskap for musikk arkitektur og design. Merket distribueres i dag verden over, med over 50 fysiske butikker og utsalg i diverse store nettsider og varehus. Det er fortsatt de to brødrene som leder og designer for IRO. Navnet de døpte merket til er inspirert av ordet “hero” og tanken bak er at man ikke alltid kan se helter, men at man kan se arbeidet deres. 

Den store suksessen kan nok takkes måten de alltid klarer å mikse høy kvalitet med en avslappet look. De to franske brødrene fylte et udekket behov i den franske high-end mote scenen ved å bringe på banen en mer rocka look, samtidig som de også er sofistikerte. Utover dette har merket også en unik evne til å balansere det feminine og det maskuline som skaper et frirom for kvinner som både vil kle seg feminint men også rocka. Med kombinasjon av mønstre og snitt samt et unikt øye for detaljer har brødrene oppnådd enorm suksess og oppnådd en sentral posisjon i det internasjonale motebildet. 

Det er absolutt ingen tvil om merkets suksess innenfor kvinne mote, men også på andre arenaer har det i senere tid vekket oppmerksomhet. I Dag kan man kjøpe både herre kolleksjoner, samt diverse tilbehør og sko. Alle de forskjellige kolleksjonene kjennetegnes av en tilknytning til sesongens trender samt produkter i varierende priser.

Vise som Rutenett Liste

Elementer 1-12 av 93

Side
per side
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste

Elementer 1-12 av 93

Side
per side
Angi synkende retning

Inspirasjon bak IRO

Den opprinnelige inspirasjonen til å starte med klesdesign kom fra et ønske om å bruke sin kreativitet samt en interesse for design. Brødrene ble videre inspirert av venninner og hvordan de så dem kle seg. 

Som nevnt kjennetegnes IRO av en miks av den klassiske parisiske stilen og en mer rå stil inspirert av New York. Den franske hovedstaden sin innflytelse på internasjonal kvinne mote er ikke til å legge skjul på og den parisiske stilen inspirerer kvinner verden over. Denne stilen prøver brødrene å implementere i sine kolleksjoner, men med et touch av New York som bidrar til å piffe opp plaggene samt tilføye et originalt preg. Resultatet har blitt en rå gate look men med feminine og elegante detaljer. Selv beskriver brødrene sine kunder som hverdagslige kvinner heller enn it girls og kjendiser, selv om klærne i realiteten faller i smak hos de aller fleste. Kundene deres er kule kvinner som ikke bryr seg om hva andre mener. 

Du kan som kunde finne alt mulig hos IRO. Om du leter etter en t-skjorte, jakke, festkjole eller jeans vil du finne det her i kjent parisisk rocka bohemsk stil. 

På jakt etter nye sko? 

Utover det brede utvalget av klær tilbyr merket også en skokolleksjon hver sesong. Skokolleksjonene er som i stil med resten av merket alltid til å dø for, og leverer prikken over i-en til ethvert outfit. Enten det er sandaler til en varm sommerdag, støvletter til å rocke opp outfitet eller stilletter til fest finner du de hos IRO. Hos Me and the Met er det de kule hælene og sandalene som er våre absolutt favoritter og de står høyt opp på ønskelisten hos oss alle. 

De berømte boucle jakkene 

De velkjente, sofistikerte boucle jakkene som først ble introdusert av chanel har senere blitt en fast del av moteverdenen. I dag er det også noe som har blitt et kjennetegn av IRO, etter at de har gjort den til sin egen. De er altså anerkjent for sine sofistikerte jakker som både er fint og grovt vevet noe som blir en fin kontrast til den sofistikerte formen jakkene har. Jakkene, som har blitt en essensiell del av merkets kolleksjoner, designes i stil med sesongenes trender. I tråd med merkets visjon ville vi stylet den sofistikerte boucle jakken med et par tøffe skinnbukser eller denim. 

Shop din perfekte IRO kjole her 

I tillegg til de populære jakkene, har designerne spesialisert seg på kjoler. Kjolene har et unikt uttrykk og er ofte den perfekte mengden pyntet og casual, som gjør at de kan styles til utallige forskjellige anledninger. I tillegg kommer kjolene i forskjellige former, farger og snitt og kolleksjonene tilbyr dermed noe for de fleste. Den siste sesongen er preget av omslagskjoler- og skjørt som fremhever alle de riktige stedene og dermed har et utrolig flatterende snitt. Dette feminine snittet blir ofte kombinert med mer edgy mønstre eller farger. 

De ambisiøse designerne nekter å skuffe sine kunder, og utvider derfor ved å åpne flere og flere butikker rundt om i verden. Merket har dessverre ikke åpnet egen butikk i Norge enda, men som trøst kan du kjøpe Iro online hos Me and the Met.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.