Jerome Dreyfuss

Merket som ble startet opp av mannen ved samme navn er basert i Paris og har siden 2002 designet vesker til verdens moteentusiaster. Idag er det godt etablert og de tilbyr blant annet vesker, sko og lommebøker til alle slags typer kvinner. Spesielt har veskene vekket oppsikt, og noen av bestselgere har vært bobi, igor og billy som alle er å få i forskjellige farger og materialer. 

Designeren selv ble født i Nancy i 1974, men startet å studere mote allerede som 17 åring og lanserte sin egen kolleksjon i en alder av knappe 23 år.  På merkets egne nettside beskrives kolleksjonen som dristig, elegant og med en sans for humor. Og denne sansen for humor skinner også gjennom i veskenes navn. Hans design fikk fort en fanskare blant Paris sine unge stylistaer, og kan i dag pryde seg med kunder som Keira Knightley, Sarah Jessica Parker og Jessica Biel. Likevel insisterer Dreyfuss på at det å se fremmede på gata med veskene betyr mye mer for han. Dette skyldes også at det er nettopp her han selv henter inspirasjon, fra venner og fremmede han ser i hverdagslige settinger. 

Veskene du kjøper herfra skal være praktiske og har mange lommer, remmer, nøkkelring og til og med lommelykt lys til å kunne finne små gjenstander i vesken med. Det er et poeng for designeren at veskene passer kundenes livsstil. Reimene på veskene kan som oftest justeres og du trenger derfor for eksempel ikke å velge bort en veske grunnet lengde på eller mangel av rem og justeringer. De bruker alltid materialer i topp kvalitet og har derfor en lang levetid. Disse kvalitetene utgjør til sammen et godt utgangspunkt for norske kvinner som har behov for tilpasning til årstidene. Her hos me and the Met har vi Bobi i fargene svart velur, svart Brass og Rød samt Victor i Marine Kalveskinn. 

Jerome Dreyfuss har idag tre egne butikker i Paris (derav to til kvinner og en til menn), samt at veskene er å finne i diverse outlet og større motemagasiner internasjonalt. Utover dette har de også en Flagship store i Sør-Korea og en i USA (New York)

Vise som Rutenett Liste

4 Produkter

per side
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste

4 Produkter

per side
Angi synkende retning

Bærekraft fra start til slutt

Dreyfuss har et fokus på bærekraft i sin produksjon både med tanke på dyrenes og miljøets behandling fra start til slutt i produksjonen. Dette er såpass viktig for designeren selv at han selv besøker de største fabrikkene hver andre uke for å se til at ting fungerer som hans visjon tilsier. Hele produksjonen foregår i Frankrike og Italia, slik at designeren selv har kontroll på alle leddene i verdikjeden. 

Disse veskene og merket generelt er et godt bilde på fransk mote, og dersom man er interessert i nettopp fransk mote vil man nok finne mye man liker hos Jerome Dreyfuss.

Mer om veskene

Veskene finnes alltid i de typiske nøytrale fargene som svart, brun, beige, grå og lignende i forskjellige materialer og nyanser. Utover dette er det ofte også kule og mer sesongbaserte farger og prints i kolleksjonene. Vi har her hos oss en rød utgave av vesken Bobi som er perfekt både til sommer og vinter. Utover vårt utvalg, finnes det også mange varianter av dyreprint i diverse materialer. 

I kolleksjonene er det alltid et større utvalg av typer vesker. Både skuldervesker, clutcher og håndvesker er å finne i forskjellige stiler og fasonger. Selv om de ulike veskene har sine egne forskjellige uttrykk er det også en rød tråd gjennom det hele.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.