Stine Goya

Stine Goya, som ble grunnlagt av designeren med samme navn er et dansk merke som har blitt svært populære for sitt design preget av silke og striper og mønstre. Det har vært en del av dansk mote det siste tiåret, og har også vekket oppmerksomhet i Norge. De siste årene har ektemannen til Goya tatt jobben som administrerende direktør, og dette har bidratt til en opptur for merket som fortsatt styres sammen av ekteparet. 

Så tidlig som i 8-årsalderen lærte Goya seg å sy som videre preget resten av barndommen hennes og ble en stor lidenskap. Designeren har studert på designskolen Central Saint Martens i London og efterfølgende moderedaktør i det danske magasinet Cover. Klesmerket ble grunnlagt i 2006 og fikk fort mye oppmerksomhet for deres fine design. Klesmerket har i dag tre butikker, to i København (Indre By og Østerbro) samt en i Aarhus. Utover dette er klærne å finne i over 250 retail butikker globalt. Som nordmann kan du finne merket her hos oss på Me and the Met samt andre nettshopping siden. 

Som nevnt har kolleksjonene hennes vært preget av farger, striper og annet print. Noe som alltid har vært en viktig del av designerens stil samt klesmerke har vært fargen rosa. Hun sier i et intervju med alt.dk at fargen etterhvert har føltes som hennes farge og at den alltid skaper varme og en tvist til antrekket. Utover dette har de siste årene vært preget av pastellfarger. Inspirasjonen kommer fra designernes eget liv og er alt fra reiser til museumsbesøk til fotografier. Ofte har kolleksjonene en felles inspirasjonskilde som går igjen og dermed fungerer som en rød tråd og forteller en historie. 

Hvert år kommer merket med 4 kolleksjoner som er Autumn/ winter, Pre-spring, Spring/summer og Pre-autumn.

Vise som Rutenett Liste

Elementer 1-12 av 18

Side
per side
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste

Elementer 1-12 av 18

Side
per side
Angi synkende retning

Kjoler til enhver anledning

Om du mangler kjole til en fest, hverdags, reise eller hvilken som helst anledning er Stine Goya stedet å gå til. Her kan man finne kjoler i alle mulige fasonger og mønstre og som kan pyntes opp eller ned ut i fra behov. Siste sesong var i stor grad preget av farger som gul oransje og lyseblå, som gjenspeiles i utvalget vi har her hos Me and the Met.

Kjolene fra merket kan på mange måter sees på som en investering fordi de både er laget i god kvalitet og kan brukes om igjen til flere forskjellige anledninger. Om det er lang eller kort, minimalistisk eller oppsiktsvekkende du ser etter kan du alltid finne din festkjole hos Stine Goya. 

Signaturlooks og nye it-plagg

Noe som kommer igjen kolleksjon etter kolleksjon, og som slår like godt an hver gang er de matchende settene med bukser og topper. Disse kommer alltid i sesongenes farger og mønstre og som regel er det en dus basisfarge mikset med en sterk farge.

En farge som går igjen kolleksjon etter kolleksjon er jo som nevnt rosa, men også korall er en fast gjenganger. Denne fargen finner man i bukser, topper eller kjoler, og det er en farge som alltid pynter opp et antrekk og som kler de aller fleste. 

 Utover klesutvalget er også sko kolleksjonene deres preget av samme type farger og prints. Deres type design er muligens enda mer unik i skoretningen og med disse kan man style opp et hvert antrekk og virkelig skille seg ut i mengden. Eksempelvis har de noen glitrende gummistøvler som vi hos Me and the Met har høyt på ønskelisten. Videre har de også andre mer hverdagslige sko. 

10- års jubileum 

I 2017 gjorde Stina Goya et brakende comeback i københavns moteuke etter et lengre fravær hvor de ønsket å fokusere på bedriften. Med tanke på merket sitt 10 års jubileum valgte de å komme tilbake i 2017 og leverte et show som stod til de skyhøye forventningene folk hadde. Med en stor fanbase bestående av motebloggere, influencere og andre aktører innenfor moteverdenen var showet fyllt opp med forventninger. 

Showet stod i stil med merkets image og bestod av en miks av nytt og gjenkjennelig. 

Fargene 

I følge designeren selv er farger viktige fordi de forteller så mange historier - fra dramatiske historier til intim poesi. Det er ingen hemmelighet at farger har en særdeles sentral rolle i hennes design og i merket som helhet. Bare ta et glans over klærne, nettsiden, butikkene eller hennes egen klesstil så kommer det tydelig frem.

Copyright © Me & the met. All rights reserved.